11 Şubat 2011 Cuma

Doğum günü

Dün, doğum günümdü. Bugün, on dördüncü yaşımın ilk günü. İnsanın sadece bir kez on üç yaşında olabilmesi ne tuhaf… Aynı şekilde, sadece bir kez on iki, on bir, on yaşında oldum, bir daha da hiç olamayacağım. Kendimi pek farklı hissetmiyorum ama geçen yazdan beri boyum uzadı. Bu kadar hızlı uzamama çok şaşıracaksın. Yakında seni geçeceğim.

Son buluşmamızın üzerinden altı hafta geçti, tam 43 gün hatta. Sabahın erken saatlerinde Kahire havaalanına yaklaşırken boğazıma nasıl yumruk gibi bir şey oturduğunu, ağlamamaya verdiğim sözü tutmak için zorlandığımı hatırlıyorum. Neden bütün kötü şeyler sabahın köründe olmak zorunda? Ayaklarımda hâlâ yazın giydiğim sandaletlerin yanıkları duruyor. Ama şimdi hava o kadar soğuk ki, iki çift çorabı üst üste giyiyorum, parmaklarım yine buz kesiyor.

Haklısın; İngiltere, cildimin rengini sarmısağa çeviriyor.


(Üç Harfli Kelime Aşk - Hisham Matar. Çeviren: Sıla Okur. Görsel Damien Hirst'ün turşulanmış düşsel yaratığı, blog içeriğinden bağımsız bir not olarak eklemeli - bugün blog yazarınızın doğum günü. 3 Harfli Kelime Aşk, bizlere sürekli pompalanan iç kıyıcı aşk şablonlarına ters, aşka muhalif bir aşk mektupları derlemesi; Hisham Matar, burada yer alan yazarlardan sadece biri. Güzel bir haftasonu geçirmeniz dileklerimizle...)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder