25 Ocak 2013 Cuma

N-n-n

Söylemiş miydik emin değilim, söylemediysek yeniden duyuralım: websitemiz yenilendi, sizleri oraya da bekleriz. 

Sırada haftanın notları:

Bir güzel kış haberi ile başlayalım: Yeni bir Joan Miró sergisi!  Sanattan bahsetmişken bir başka bağlantı da verelim hemen - yazı oldukça ilginç, başlık ise şahane: Birbirimize yalan söylemeyelim.

Marcel Duchamp'ın bir çamaşır ipine astığı geometri kitabından bu yana, sanatçılar kitapların organik doğasından ilham almayı sürdürüyor... Quebec'teki Çürüyen Kitaplar Bahçesi beni oldukça rahatsız etti - siz ne dersiniz?

Madem kış dedik, sonrasını da düşünmek lazım; kışın daha baharı var, yazı var... Yaza dair şimdiden sevindiren iki hoş haber gelsin öyleyse: Tom Waits ve Nick Cave konserleri! Radikal'de Kemal Yılmaz evvelden yazmış, bize de artık gidip görmek düşer... Tom Waits ile ilgili bir de kitap haberi geliyor; Anton Corbijn'in objektifinden Waits portreleri, bağlantı burada.  Jim Jarmusch'tan bir sunuş yazısı eşliğinde.

Bu arada bir başka yönetmen, Darren Aronofsky, önümüzdeki ay Alldesign Tasarım Konferansı için İstanbul'a geliyormuş. İlgili haber burada.

Sylvia Plath'in efsane romanı Sırça Fanus'un ellinci yılı şerefine, zaman içinde farklı edisyonlar, farklı kapaklardan oluşan bir galeri; Türkçe edisyonu da içeriyor... Sırça Fanus, yıllandıkça eskimeyen kitaplardan. (Quebec'e götürüp çürümeye terk ederseniz iş değişir.)

Bu hafta Twitter'da duyurduk, burada da söyleyelim: Bir Keret hadisesi olan Bilekkesenler'in yönetmeni Goran Dukic, bu defa yine bir Keret öyküsüne, 'Ceplerimde Neler Var?'a bir kısa film uyarlaması hazırlamış. Film, Sundance Film Festivali'nde yarışıyor, Youtube'dan halihazırda izlemek mümkün. Kısa öyküye klip ya da Dukic'in verdiği isimle: storyvid!

Hepinize iyi tatiller diler, ceplerinizin -öyküdeki gibi- hoş olasılıklarla dolup taşmasını temenni ederim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder