22 Şubat 2013 Cuma

N-n-n



Notları kısa kısa geçiyorum bu hafta, zira gündem yoğun.

Elif Batuman'dan burada daha evvel bahsetmiştik; birkaç hafta öncesinden bir söyleşisi var burada, oldukça ilginç. Söyleşi demişken, dün gazeteler Orhan Pamuk'un La Repubblica söyleşisini berbat bir çeviri ve akıllara ziyan twitter sloganları ile servis etmeyi ihmal etmedi; finalde söyledikleri hatrına, söyleşinin bağlantısı burada.

Sizleri bilemem ama benim yapılacak iş listelerimin zaman zaman epey sapıttığı, kontrolden çıkıp arşa değecek gibi olduğu günler yok değil. İbretlik bir paylaşım niyetine, Thomas Edison'unkini burada bulabilirsiniz - pamuk toplama makinesi, körler için mürekkep, elektrikli piyano, işitme cihazı gibi icatlar ile dolu mühim bir çalışma.

Alakasız bir geçiş yapalım: Uçak yolculuklarında sıkılanlar genelde kitap, film sudoku vs. ile uğraşır. Sanatçı Nina Katchadourian, uçak tuvaletlerinde şahane hadiseler gerçekleştiriyor. Bir göz atın derim. 

Bizler bugünlerde Jack Kerouac'ın Yolda'nın devamı niteliğindeki romanı Big Sur'ü yayına hazırlıyoruz. Burada bir başka Beat efsanesinin, Allen Ginsberg'ün objektifinden geçenlere bir göz atabilirsiniz.

Woody Allen ve daktilo ya da bir sadakat öyküsü.

Smiths sevenler için gelsin; Johnny Marr, yeni albüm.

Salvador Dali ve Andy Warhol bir araya gelirse ne olur ya da şöyle soralım: Dali burada ne yapmakta? Cevabı sizlere bırakıyorum sevgili okuyucu.

Sıraselviler üzerinde ilerlerken Alman Hastanesi'nin karşısındaki sokaktan sapın, dümdüz ilerleyin... Sağda, köşede bir güzel sahafa rastlayacaksınız: Sahaf Nazım Hikmet. İstanbul'da yaşıyorsanız bir uğrayın derim...

Son olarak acayip bir çalışma: Elektrobiblioteka!

Notları kapatırken ekleyeyim, yeni playlist: Dipnot.

Baharı bekliyorum sevgili okuyucu. Sizlere iyi tatiller dilerim.

(Görselde, Beyoğlu'nda bir hostel (Chill-out) girişi görünmekte olup, Alice sayesinde yazıda yer bulmuştur, zira Alice dendi mi akan sular durur. En azından buralarda. Hoşça kalın.)



1 yorum:

  1. Bloga değil ama yorum kısmına erken bahar gelmiş gibi. Bahar gelmeden yorgunluğu da gelmiş olabilir tabii. Kaç gündür nerdeyse yaprak kımıldamıyor. Hareketlendirmek lazım, Big Sure bunun için güzel bir bahane olabilir. Ya da Tek Bacaklı Yolcu.

    YanıtlaSil