15 Şubat 2013 Cuma

Not?

Sinema sektöründeki mesaisini adeta bir devlet memuru istikrarıyla sürdüren Woody Allen'dan yeni bir film haberi ile başlayalım notlara: Blue Jasmine! Ben artık Allen'ın hızına yetişemiyorum, sevgili okuyucu, ancak takdir ediyorum. Alec Baldwin ve Cate Blanchett, filmin oyuncuları arasındalar. Gösterim tarihi henüz belli değil, ancak Allen'ın biz bunu izlemeden yeni bir filme başlama ihtimali yüksek. Bu arada unutmadan, bu akşam !F kapsamında bir Woody Allen belgeseli gösteriliyor, meraklılar kaçırmasın. Yönetmen: Robert B. Weide ve IMDB'ye bakılırsa bir sonraki işi bir Kurt Vonnegut belgeseli olacak gibi duruyor.

Eskiler gazetelerde fotoroman okunurmuş ya, gazetesini internetten okuyan kuşaklar fotogalerilere tıklıyor. Fotogalerilerin 'hınzır' başlıklarıyla her 'tık'ta insanı hayattan soğuttukları yönündeki düşüncem, çoğu zaman doğrulansa da, arada ilginç şeyler çıkmıyor denemez...  İşte, buyrun, enteresan bir çalışma, bilim kurgudan ilham alan icatlar.

Komik kadın olur mu? Bu meseleyi ciddi ciddi tartışan zümreler mevcut, biliyorsunuz. Virgina Woolf'un 'komik yanı' bu çizimler sayesinde ortaya çıkmış mesela, Guardian'a bakılırsa. Buna benzer bir 'Aslında Slyvia Plath çok komik bir kadındı' haberi de okudum bu hafta ama korkmayın, paylaşma niyetinde değilim.

Dün Sevgililer Günü'ydü. Dün ayrıca Dünya Öykü Günü'ydü; hafta başında Çinliler, Ejderha Yılı'nın bitmesini ve Yılan Yılı'nın başlamasını kutladılar öte yandan. Günden bol ne var? Ömrümüz bir günden diğerine yol almakla geçiyor. Her neyse, buyrun Hafif Müzik'ten bir 'anti-sevgililer günü' çalma listesi, üzerine Wes Anderson karakterlerinden tuhaf sevgililer günü mesajları, yanına da Huffington Post'un Çin yeni yılı kutlamalarından derlediği fotoğraflar... Kalp, balon, çikolata üçgeninde bunalanlar için ferahlatıcı nitelikler taşımakta bu üç bağlantı. Hani öykü derseniz, dünkü yazıya bir göz atın. Bir çalma listesi de ArtInfo'dan gelsin, a yüzü ve b yüzü ile, aşk.

!F İstanbul başladı. Fatih Özgüven'in Berlin'den İstanbul'a uzanan karışık festival yazısı için buraya buyrun. !F ekibinden yeni tavsiyeler ise burada. Filmler, sinemalarda.

Met-Üst'ten yeni dergi, Ot! Gazete bayinize sorun diyorum.

Yeni bir Banksy marifeti... Rivayet o ki bu duvar, mülk sahibinden iki bin pound karşılığında satın alınmış; satın alanlar duvardaki kesiti çıkaran ekibe yirmi beş bin pound ödemiş ve iş, iki yüz bin pound karşılığında satılmış. Bize de bu bilgiyi aktarmak düştü. Bu vesileyle bari Exit Through the Gift Shop'u -izlememiş olanlara- önerelim.

Hemen herkesin cep telefonu edindiği bir çağda telefon kulübeleri ne işe yarar? Kütüphaneye dönüşmeleri mümkün! Faydalı bir çalışma. New York'a uzanmışken sevgililer günü bağlamında bir başka yaratıcı çalışmanın bağlantısını verelim hemen; Tracey Emin, neonlara yazılı mesajlarını şehrin en işlek meydanına indirecekmiş şubat ayı boyunca... Emin'in Yaban Vatan adlı otobiyografik çalışmasını temin edip okumak isterseniz bağlantı burada.

Irvine Welsh ile teklifsiz bir söyleşi gerçekleştirdik biz bu hafta... Haftaya burada yayımlanacak, şimdiden duyuralım.

Notları kapatalım yavaştan. Haftasonunda ya dinlenelim ya çalışalım... Keyfimiz bilir.

İyi tatiller!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder