1 Mart 2013 Cuma

N-n-n

Yeni bir ayın ilk günü, naçizane, notlarımla karşınızdayım.

Defter! Akıl defteri, fikir defteri, çizim defteri, elektronik defter, vs. vs. Ama buradaki defterler taştan yapılma. Defter konusunda çeşitlemeler için Moleskine'nin çalışmalarına, ayrıca bu mühim esere bir göz atın, biraz feyzalın.

Fütüristik çeşitlemelerden gidelim; gelecekte reklamlara türlü biçimlerde maruz kalmakla kalmayıp onları 'yiyecekmişiz,' ve hatta bu fantastik hadise, çoktan başlamış bile. Sizi bilemem ama ben korkuyorum sevgili okuyucu... Yenebilir yemek kitapları çağına kadar uzun bir uykuya yatmam gerekebilir.

Bu saçmalıklar bir yana, Murakami'nin yeni romanının Nisan ayında çıkacağı duyuruldu, ancak dünya kendisini pek de öyle hararetle karşılamış sayılmaz, konusu henüz açıklanmayan roman hakkında ileri geri konuşmalar, Murakami'nin ne üzerine yazacağının önemli olmadığı ve nasılsa sıkça değindiği konulara burada da değineceğine kesin gözüyle bakıldığı minvalinde ilerledi, vs. Nisan ayında Japonya'da yayımlanacak olan romanın İngilizce ve diğer dillere aktarılması en azından bir seneyi bulacaktır tahminimce. Bu arada GalleyCat'in bir Murakami çalma listesi varmış; Spotify kullanamıyorsanız bile içeriği bir başka kanal üzerinden dinleyebilirsiniz.

Banksy'ye doymuyor gibiyim ama yeni ve yine akıllara ziyan bir haber: Banksy'nin Mayıs ayı içinde gerçekleşen marifetlerinden biri, 'Slave Labour,' ait olduğu duvardan sökülmüş ve Amerika'da artırmaya çıkmak üzereymiş. Beklenen fiyat yarım milyon civarında; satış ile ilgili yasa dışı hamleler yüzünden soruşturma başlatılmış, ama durum epey çetrefilli görünüyor. Banksy'nin resminin olduğu duvarda şimdilerde bir yama var, haberin fotoğrafları oldukça enteresan.

Banksy demişken Invader'ı da atlamayalım; Paris'te bir duvar üzerinde, Invader usulü Pembe Panter, halen yerli yerinde.

Son kitaptan bu yana epey oldu, ancak Dan Brown bu yıl yeni kitabını çıkarmaya hazırlanıyormuş. Inferno isimli roman, yeni komplo kasırgaları koparır mı, yoksa ibreler başka havalardan yana mı kaydı, göreceğiz.

Grinin Elli Tonu'nun yarattığı rüzgâr, sert esmekte. Doğan Kitap'tan çıkan Sylvia Day romanı Sana Soyundum'un tanıtım videosu burada. Gri için de bir tanıtım videosu mevcut, ne diyelim, fantastik!

Akıllar, fikirlerle dolu bir haftasonu dileklerimle. Aşağıda, akıllar, fikirlerle dolu defter sayfaları, David Foster Wallace'a ait, The New Yorker arşivinden.




1 yorum:

  1. murakami'nin ingilizceden türkçeye çevrilmesi de 1 sene alır mı acaba?
    deftersiz olmuyor yaaaa

    YanıtlaSil