16 Eylül 2013 Pazartesi

Karışık

Defterime bir not düşmüşüm: "Gerektiği şekilde eğitilmiş, sesli komutlar ile el işaretlerine yanıt veren bir aslan, dişlerinin muayene edilmesi için başını kafesine yaslayarak ağzını açacak ve aşı olmak için parmaklıklara yaslanacaktır." Bu alıntının nereden olduğuna dair hiçbir ipucu yok ne yazık ki, kusuruma bakmayın, muammalar denizine karışıp gidecek bir şey daha - bu aralar hayat biraz böyle, rüzgar nereden eserse kıvamında... Eğitim? Şart değil kanımca. Duruma göre değişir; aslana eğitim şart değil.

Aslan notunun hemen üzerinde şifreli gibi görünen bazı kısaltmalar: Bill Condon (Alacakaranlık - Şafak Vakti) The Fifth Estate, Julian Assange. Bu çorbanın meali, Alacakaranlık serisinden Şafak Vakti'nin yönetmeni Bill Condon'ın Julian Assange konulu bir film çekmiş olduğu; filmin adı: The Fifth Estate. Türkiye'deki vizyon tarihi 25 Ekim 2013; her şeyin, ama her şeyin vasat bir Hollywood uyarlamasına malzeme olma potansiyeli derseniz yanıt: sonsuz. Assange'a sonsuz saygı duyup Hollywood'un 'kirli' emellerine alet olmasından yüksündüğümden değil, her şeyin, nihayetinde beşinci sınıf bir Hollywood filmine dönme/döndürülmesinden sıkıldığımdan düşmüşüm sanırım notu... Şöyle demek de mümkün; her ne kadar Abdurrahman Color bu topraklara özgü bir fenomen olsa da, global anlamda izdüşümlerine rastlamak hiç de zor değil - aynı nehirde iki kere yüzemiyor olabiliriz, ancak aynı suda tonla film yıkamak mümkün: 'Maksat renk olsun.'

Haftaya sancılı bir başlangıç yapıldığını normalde cumaları yazdığım notların pazartesiye kaymasından ve yazdıklarımın not olmaktan çıkıp sayıklama dolaylarında dolaşmalarından anlayabiliriz, evet. Ama dert değil, hafta dediğin sancılı başlar, tez biter, inişi çıkışı olur. Evet, olur.

Geçen hafta boyunca yazmadığım için hem defterde hem de internet tarayıcımda epey not birikmiş; ama nedense yazmak gelmiyor içimden... ki bu, bir şeyleri yapmamak için gayet geçerli bir sebep.

Hasılı laboratuvarda beyin üretmiş bazı biliminsanları var sevgili okuyucu. Daha ne diyeyim?

Sizi imgeleminizle baş başa bırakıyorum.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder