25 Ekim 2013 Cuma

N-n-n

Notlar birikmiş.

Bu hafta değinmiştim; bu aralar yer gök Banksy... Tam yeter diyorsunuz enteresan bir şeyler oluyor. Sahte ibaresiyle satılan Banksy çakmalarının satışları, 'gerçek' Banksy'leri sollamış mesela; Baudrillard, neredesin? Bir de buradan yakın: Banksy'nin Bronx'ta bir bina duvarına graffitti yapmasının ardından, binanın sahibi duvarı pleksiglas ile koruma altına almış ve işi bekleyecek bir bekçi tutmuş. Valla Banksy'nin işleri mi, onları sarmalayan acayiplikler mi daha ilginç, karar sizin.

Sokak sanatı demişken: Brezilyalı graffiti sanatçısı Herbert Baglione, İtalya'da terk edilmiş bir akıl hastanesinin içinde hünerlerini sergiliyor. Burada da New Jersey'de terk edilmiş bir akıl hastanesinin görselleri mevcut; bunların üzerine bir Kliniğin Doğuşu bağlantısı vermek farz...  Dangerous Minds'dan 19.yüzyılda akıl hastanesine yatırılma gerekçeleri listesi (batıl inanç, hırs, keder, savaş sırasında attan düşme) ile bu bahsi kapatalım.

Yayıncılığın kısa tarihi.

Haruki Murakami'den yeni öykü: Samsa in Love. 

Picasso'nun Lysistrata illüstrasyonları. 

Morrissey'nin Penguin Klasikleri serisinde yer almak suretiyle yayımlanan otobiyografisi, İngiltere'de listeleri kasıp kavuruyor... Bunun şerefine, Morrissey ile bitirelim; bu zevk ve ayrıcalık bize ait olsun.

İyi tatiller!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder