3 Ocak 2014 Cuma

N-n-n

Listelerden onca bahsetmişken: Mikelanj'ın kaleminden çarşı pazar listesi. Üzerine çizimlerle Einstein'ın en sevdiği şeylere dair bir liste... On a Beam of Light adlı çocuk kitabından alınma.

Listelere doymuyoruz: Bir Paragraf'tan 2013'ün 52 Kitabı.

Sıradışı Kelimelere Resimli Sözlük.

Listelerden devam: Çağdaş Sanatçılara Taş Çıkartacak En Yaratıcı 10 Proje.

Roman okumak için bahane arayanlara gelsin - klişe fakat can alıcı: Roman okumak beyin fonksiyonlarını güçlendiriyor! Bilim insanları boşuna çalışmıyor, faydalı deneylere girişiyor - neyse ki fayda ekseni üzerinden okumamız gerekmiyor.

"Yeterince para öderseniz her şeyi alabilirsiniz. Para vermeden alabileceğiniz şeylerse sokağınızdaki çöp tenekesinin içinde." Ressam Efe Işıldaksoy, çöplere bıraktığı resimleri anlatıyor.  Çöp ve sanat ilişkisine bakarken iki de kitap önerisi: Sanat Mezat: Çağdaş Sanatın ve Müzayede Evlerinin Tuhaf Ekonomisi ile Sanat Dünyasında Yedi Gün. 

Harika bir diorama çalışması: POMA TOMA'ya Karşı! Üzerine de Meksika çetelerinden ele geçen silahlardan yapılma enstrümanlar ve müzik ile 'olumsuz dürtüleri yaratıcı dürtülere dönüştürme' hadisesi gelsin... Takdire şayan çalışmalar.

Yılın son günlerinde bir Sevim Burak Sempozyumu düzenlendi, okumuşsunuzdur... Bükak'ın Sevim Burak arşivi için buraya. Yine Boğaziçi'nde gerçekleşecek Cemal Süreya Sempozyumu için buraya.

Kaç saat uykuyla kaç kitap yazıldı? Dehşet bir infografik; tıklayarak büyütebilirsiniz.

Yılın ilk haftasının son notuna sene boyunca işaretlediğim haberleri tararken rastladım: Kate Moss (haberde parantez içinde yaşı da belirtilmiş; mühim olsa gerek) imla düzgün olmadan asla diyor.

Notları geçen yıl epey değindiğim devasa plastik ördeğin hazin hikayesiyle kapatmam uygundur sanıyorum... Patlamış!

İyi tatiller diler, huzurlarınızdan çekilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder