28 Şubat 2014 Cuma

N-n-n

Tasarımcı Jim Tierney'den Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nün kapak tasarım süreci. Örnekler şahane... Üzerine Sabit Fikir'den gelsin, bir fotoğraf, iki kitap. 

Filmler kitaplara karşı: filmleriyle tanınan kitap uyarlamaları. İstanbul Film Festivali'ne geri sayım başladı, onu da atlamayalım. Programın tamamı, 6 Mart'ta açıklanacak. Film festivalinde gösterileceği duyurulan Wes Anderson eseri The Grand Budapest Hotel, meğer Stefan Zweig'dan ilham almış; Anderson'ın bu husustaki söyleşisi burada. Zweig'dan çağrışımla Schnitzler'e uzanalım ve bir kitap önerisi düşelim bu nota: Düşsel Öykü. Kubrick, Gözler Tamamen Kapalı'da meğer Schniztler'den esinlenmiş. Sonsuz döngü.

Peyniraltı Edebiyatı bir yaşında; yeni sayıda (Mart) bir de Etgar Keret öyküsü yer alıyor.

Haruki Murakami'nin yeni romanı, yaz sonunda İngilizce olarak yayımlanıyor. Buzzfeed'den eğlencelik: Ne tür bir Murakami kahramanısınız? 

James Patterson'dan kitabevlerine bir milyon dolarlık bağış. Kitabevlerinin ayakta kalma mücadesini bu yaz Robinson özelinde konuştuk; Patterson bağış yapmayacağına göre, bu topraklarda bağımsız kitabevlerine sahip çıkmak, halen bizlere kalmış vaziyette. Aklınızda bulunsun.

Bahara hazırlık: Bisikletli ulaşım haritası. 

Bu haftaki harita damarından devam: Haritalarla sanat. Bu da Umberto Eco'dan: Efsanevi Diyarlar Kitabı. Üzerine bir de Hayali Yerler Sözlüğü bağlantısı verelim ve Görünmez Kentler'le eşleyelim. "Belki de kent yaşamının kriz noktasına yaklaşmaktayız ve Görünmez Kentler, yaşanmaz hale gelen kentlerin kalbinden doğan bir rüya," diyor arka kapakta... İyi ki kitaplar var.

Görselde, Wes Anderson'ın The Royal Tenenbaums'undan bir kare. Haftayı bununla kapatalım.

İyi tatiller.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder