17 Mart 2014 Pazartesi

N-n-n

ÖL Geçmişte
Yaşa Gelecekte.

Hızların hızı başlangıçla gelir.*

Günlerin burgacı -ya da gündemin biçerdöveri mi demeli- ile savrulan kişinin değil blog yazması, nefes alması bile güç sevgili blog okuru; dolayısıyla blogumuz, pek çok diğer şey gibi, arada yan yatıyor. Mazur görmenizi ümit ederim.

Geçen cuma notlarımı listeleme arzusu bulamamıştım; sırf adet yerini bulsun diye, aşağıda kısaca geçiyorum.

Büyük gazeteler de yanılır: Independent, photoshop'u gerçek sandı! Haberin düzeltilmiş hali burada.

Hubris Sendromu.

Düşünce Özgürlüğü Bülteni, geçen haftanın kısa bir dökümü, Sabit Fikir'den.

Devlet dersinde ölüm. 

Sosyal medya kullananlar için elzem: Fotoğraf Nasıl Doğrulatılır?

Açık Radyo'ya destek: Radyo günleri başladı.

"Biz buradayız ey okur, sen neredesin?" Istanbul Art News'un edebiyat eki iki ayda bir yayımlanıyor, bu sayının (Mart) dosya konusuna dikkat: "Kıymeti bilinmemiş yazarlar." Ekte benden de bir yazı var.

Kitap-lık'tan (Ocak-Şubat sayısı, 171) soruşturma: Yazar yüzleri. (Evet, biraz geriden geliyorum dergi takibinde, ama mevzu enteresan ve irdelenmeye müsait.) Üzerine John Berger, Görme Biçimleri.

Sonsuzluğu ve rutin olmayanı işaret ediyor: Pi sayısı. Kendisine bir gün de tahsis edilmiş. Pi demişken, bilgisayar karşısında geçen saatler sonrasındaki hislerime tercüman olan bir görsele sıçrayayım kapanışta, Aronofsky klasiği Pi'den geliyor, baş ağrısını matkapla tedavi eden adam. Bilmem anlatabildim mi?

Neşeli günler dilerim. Mümkünse.

(*Alıntı: Mina Loy, Fütürizm Üzerine Aforizmalar - Cin Ayşe fanzinin Güz 2013 sayısında, Kadınların Manifestoları ekinde yer alıyor. Çeviri: Anita.)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder