30 Mayıs 2014 Cuma

N-n-n

Andy Warhol ve Nico, Batman ve Robin kılığında (siyah pelerini Nico kapmış) - Warhol'un Herkes için Pop Sanat sergisi, Pera Müzesi'nde devam etmekte, üstelik müzeye giriş cuma akşam 18.00-22.00 saatlerinde ücretsiz, belirtelim.

Kılık değiştirmekten bahsetmişken: Dickens'ın Büyük Umutlar'ının TV uyarlamasına yönelik reklam kampanyası vesilesiyle Bayan Havisham kılığında kadınlar Londra metrosunu basmış. Cuaron uyarlamasını tercih ederim şahsen, ama bana soran yok tabii, o versiyonda ihtişamlı bir Anne Bancroft tarafından canlandırılıyordu ve her şey, ama her şey o kadar yeşildi ki!

Geçelim: Dali küçükken aşçı olma hayalleri kurarmış, hatta iddiası şöyle: "Felsefi bilgiyi kavramak için sahip olduğumuz en iyi araç çenedir." Çene! Neyse, bağlantıda Dali dokunuşuyla enteresan bir yemek kitabı var; Bin Yıllık Yumurta tarifini kaçırmayın.

"... günümüzde kim bunun peşinde ki, bir çeşit gerçeklik hissinin?" Fatih Özgüven'den harika bir Cannes yazısı.

Burroughs ve Bowie, sohbette. Peyniraltı'nın Haziran sayısında da Burroughs var, gözden kaçmasın.

Serbest çağrışım: Taksim Eroin Fabrikası. 

Son olarak, "Nerede yaşadığımı hep bileyim." Orhan Pamuk söyleşisi, geçtiğimiz pazar Hürriyet'te yayımlanmış.

Görselde, toplu taşımada Bernard Shaw okuyan genç bir Kate Moss, Vogue için Bruce Weber tarafından fotoğraflanmış; 'Kitap mı? Katiyen okumam, çok meraklanırsam son sayfasına kitapçıda bakar neden bahsettiğini öğrenirim' diyenlerden değilseniz ne mutlu, çünkü yaz geldi... Açık havada kitap okuma mevsimi resmen başlamıştır!

İyi tatiller.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder