27 Haziran 2014 Cuma

N-n-n

Artık duymayan kalmamıştır herhalde: Radikal sadece internet üzerinden yayın yapacak. Radikal Kitap alışkanlığı olanlara iyi haber; ek, belli şehirlerde, Hürriyet gazetesiyle birlikte verilecek. Bugün, Hürriyet'in eki olarak ilk defa yayımlanan Radikal Kitap'ta Ömer Türkeş'ten bir Oğlak Dönencesi incelemesi de yer alıyor. (Bağlantıyı veremiyorum, çünkü henüz dijitale düşmemiş, ama eski yıllardan bir başka Radikal Kitap bağlantısı vereyim: Yaz İçin Aşk Romanları Seçkisi... Atilla Birkiye derlemiş. Oğlak Dönencesi'nin Can Yayınları edisyonu da bu seçkide yer almakta bu arada ama aşk romanı olup olmadığı tartışmaya açık.)

Yeni ve iddialı bir kitap-satış sitesi: babil.com. Listelere ayrıca dikkat. Buzdolabının Üstündeki Kız'a bu aralar billboardlarda rastlarsanız şaşırmayın.

Robinson taşındı!

Ai Weiwei, Instagram'ı bacaklarını silah haline sokmuş insanların resimleriyle sallıyor. Protestoların ortasında devam etmekte olan Dünya Kupası'na yönelik bir eleştiri olup olmadığı bilinmiyor, ancak enteresan, takip etmenizi öneririm.

Bacaktan başparmağa geçelim: WhatsApp sayesinde siz de bu yeni hastalığın kurbanı olabilirsiniz! WhatsAppitis, tıp literatürüne girmiş bulunmakta.

Tüm şehir yavaş yavaş dev bir AVM'ye dönüşürken hafta sonu kaçamağı niyetine: Keşfedilmesi Gereken İstanbul Müzeleri.

Murakami'nin yeni romanının İngilizce çevirisi, bir ay kadar sonra yayımlanacak. Birkaç sene önce büyük keyifle okuduğum bir başka romanın, HHhH'nin ise Türkçesi yayımlanmış. Henüz Türkçe edisyonlarını inceleme fırsatı bulamadığım, ancak yaz kitapları öbeğime (!) eklediğim iki dikkate şayan eseri de ekleyeyim: Aralığın Onu ve 49 Numaralı Parçanın Nidası. Plajlarda, hamaklarda herkesin elinde ne varsa bende de o olsun demeyenlerdenseniz, bir göz atın.

Yeni kitap: Kalanlar, Tom Perrotta. Çeviren: Berrak Göçer. Kalanlar (Leftovers) bu yaz HBO'da fırtına estirecek gibi duruyor, ilk bölüm bu pazar yayınlanacak. Trailer için buraya.

Hafta sonunuz şen, keyfiniz daim olsun. (Görsel, Hackesche Höfe, Berlin.)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder