21 Kasım 2014 Cuma

N-n-n

Geçen haftadan bir notla başlayalım: Ömer Türkeş, Radikal Kitap'ta Colson Whitehead'in Bölge Bir'ini kaleme almış: Üç Uzun Gün. Bu arada Radikal Kitap, abonelik sistemine geçiyor, bayinizde bulmakta güçlük çekiyorsanız aklınızda bulunsun. Radikal Kitap demişken, bugünkü sayıda Çağlayan Çevik imzalı harika bir Araba Sevdası yazısı var, onu da atlamayalım. 

Biz fuardayken yazarımız Joshua Ferris'in Dylan Thomas International Ödülü'nü kazandığı duyuruldu. Ödüle vesile olan roman To Rise Again at a Decent Hour, önümüzdeki aylarda Begüm Kovulmaz'ın çevirisiyle Siren'de.

Bu ayki (Kasım) Istanbul Art News'un Edebiyat ekinde Etgar Keret ve Sayed Kashua'nın birbirlerine yazdıkları mektuplar yer alıyor; dünya hallerine dair... Keret'i özleyenlere duyurulur. Dosya konusu Sinema olan edebiyat eki yine arşivlik.

Ursula K. Le Guin: "Direniş ve Değişim Sanatta Başlar."

Listeler yavaş yavaş dökülmeye başlıyor: İdefix'ten 2014'ün En İyi Elli Romanı. Sanal Kitap Fuarı başladı bu arada, onu da hatırlatalım.

Oxford, yılın kelimesini belirledi: Vape. Geçen yılın kelimesi, 'selfie' idi hatırlarsanız. Vape, elektronik sigaradan nefes çekme edimine verilen ad; ne denli kalıcı olacağına dair kuşkularım var fakat.

Annie Leibovitz'in gözdeleri. Üzerine, Instagram'da fotoğraf sanatı: Out of the Phone. Kitapta, logomuzu tasarlayan Elif Suyabatmaz'ın fotoğrafları da yer almakta.

Notları, Boğaziçi Film Festivali ve Christopher Nolan'ın Yıldızlararası filmi için okuma listesiyle bağlayalım.

İyi tatiller!

(Görselde, Asmalımescit'te bir telefon dolabı, nedense bana Building Stories'i anımsattı. Yanılmıyorsam EVOL'a ait.)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder