5 Aralık 2014 Cuma

N-n-n

Uzun bir aradan sonra, notlarla başlayalım:

Kerouac'ı yola düşüren mektup bulundu! Mektubun bulunuş hikâyesi oldukça tuhaf.

Marquez'in kişisel arşivi Teksas'a gitti. Kolombiya rahatsız. Marquez'in Nobel konuşması için buraya.

Orhan Pamuk'un yeni romanı, Kafamda Bir Tuhaflık, 9 Aralık'ta çıkıyor. Pamuk'un önceki kitaplarının dizgisinden sorumlu Hüsnü Abbas ile söyleşi için buraya. Kitaptan yayımlanmış eski bir kesit için buraya; farklı bir kesit okumak isterseniz YKY kitabevlerine uğramanız yeterli, yayınevi 16 sayfalık bir kitapçık hazırlamış. Bu arada atlamayalım: Kar'ın özel, Pamuk'un kimi çizimleriyle bezeli birinci baskı edisyonu, PEN yararına müzayedeye çıktı ve 13.000 dolara alıcı buldu. Pamuk çizimleri demişken, tasarımcı Chip Kidd, geçtiğimiz günlerde şöyle bir fotoğraf paylaştı Twitter'da, onu da ekleyelim.

Çizimden devam: Müzisyenlere ait çizimler. Eksik kalmasın: James Franco'nun resimleri. Müzisyenlere dönecek olursak: PJ Harvey'den kitap müjdesi. Noktayı Miranda July ile koyalım: July'ın yeni romanında geçen nesneler için açık artırma - July'ın bağlantıda bahis konusu olan İlk Kötü Adam adlı romanı, yanılmıyorsam Everest tarafından yayımlanacak.

Hava pek müsait değil ama proje güzel: Bisikletli Sahaf.

Son olarak: Yılın Rengi! Pantone, 2015 Yılın Rengi'ni ilan etti; koyu bir şarap rengi, donuk vişne çürüğü rengi, yıllanmış üzüm sirkesi rengi, pıhtılaşmış kan rengi de denebilecek olan Marsala, işte burada.

Bir de şahsi not: Pazartesiden itibaren blog günlük yayına devam edecek, belirtelim.

İyi tatiller.

(Görsel, Berlin'den.)





2 yorum: