12 Aralık 2014 Cuma

N-n-n

Erkekler erkeklerin yazdıklarını, kadınlar kadınların yazdıklarını okuyor! Zaman'ın haberine göre Goodreads'in yaptığı araştırma, okur tercihlerinde yazarın cinsiyetinin oynadığı rolü ortaya koyuyor ve ben isyanlardayım, ama bana fikrimi soran yok tabii. Neyse.

İşkence mağdurları yararına düzenlenen açık artırmada, yazarlar kahramanlarını satışa çıkardı. Julian Barnes, Will Self, Zadie Smith, Adam Foulds ve daha niceleri, açık artırma vesilesiyle satışa çıkardıkları kahramanlara alıcıların istediği isimleri verecek. Ölümsüzlük Müzayedesi adını taşıyan organizasyona katılmayı reddeden, kahramanların isimlerinin fazlasıyla belirleyici olduğunu söyleyen ise Martin Amis olmuş... George R.R. Martin'in kurtlar yararına böyle bir girişimde bulunduğunu ve kitapta ölecek karakterlerin belli bir ücret karşılığında okurları tarafından isimlendirilmesine izin verdiğini daha evvel not düşmüştük.

Jean Christoph Grange'a müstehcenlik soruşturması... Bu topraklarda.

Murat Gülsoy ile 5 Hafta 5 Roman. Hikmet Hükümenoğlu, Cem Akaş, Fatih Özgüven, Mehmet Ulusel ve Melis Şeyhun Çalışlar'ın dersleri için bkz. Hayat Bilgisi. 

MonoKL Edebiyat kısa film yarışması.

Alberto Manguel Boğaziçi'nde!

Yılın en güzel girişimlerinden biri: İpekli Mendil: Öykü Sözlüğü.

Jeff Koons'dan kitap kapağı tasarımı; gif'lere dönüştürülen Kadıköy sokak sanatı. Ve dahası.

Notları, bu aralar ne zaman içim sıkılsa ilaç gibi gelen oyun hamurundan fotoğraf temsilleriyle kapatır, sizlere iyi tatiller dilerim.

Görsel: Berlin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder