9 Ocak 2015 Cuma

N-n-n

Charlie Hebdo'ya destek karikatürleri... Mizahçılardan Charlie Hebdo saldırısına tepki... Charlie Hebdo'dan yayına devam kararı... Salman Rüşdi'nin Charlie Hebdo saldırısına yönelik beyanatı... Charlie Hebdo'nun saldırıdan önceki son kapağı ve Houllebecq...

Son söz: "Tabii ki yazıp çizmeye devam edeceğiz."

Alberto Manguel, İstanbul'daydı. "Gücü ele geçiren herkes sansüre yeltenir."

Murakami dertlerimizi dinlemek istiyormuş... Bizde dert çok da, neden Murakami'yle dertleşmemiz gerekiyor, onu tam anlamadım.

!f İstanbul, Tim Burton ile açılıyor. Bir korku filmi, bir aşk hikayesi, bir komedi ve ilişkilere dair bir film... Burton demişken, serbest çağrışım: En güzel Miyazaki animeleri. Dünya ağrısından mustarip bünyelere blog yazarının kişisel önerisi: Ruhların Kaçışı.

Ömer Türkeş söyleşisi: "Başka bir hayatın yeşereceği yerde kitaplara ihtiyaç duyarız. Çünkü şu sürdürdüğümüz hayatı kavratan, başka insanların çektiği acıları hissetmemizi sağlayan pek çok hakikat ve hikâye barındırır kitaplar." Türkeş, söyleşide 2014'ün en önemli romanlarını anarken Colson Whitehead'in Bölge Bir'inden de bahsetmiş.

Bu haftanın kasvetli notlarına, nostaljik bir nokta koyalım: 1970'lerde İstanbul.

Bir de hatırlatma: Koltukname, üçüncü doğumgünü şerefine düzenlediği çekilişle okurlarına kitap hediye ediyor; pazartesi gününe değin katılmanız mümkün. Buradan. 

Mücadeleye devam.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder