15 Mayıs 2015 Cuma

N-n-n

Sergi: Biz Mektup Yazardık. Üzerine, Picasso'nun kartpostalları. Sergi demişken: Cecil Beaton Pera'da. Son olarak, Nick Hornby'yle bir hafta boyunca mesajlaşmanın bedeli: 750 Dolar.

Ağaçtan kitaba, kitaptan ağaca: Okunduktan sonra toprağa ekilen kitaplar. Geri dönüşümden devam: Çöpten sanata. Kapalıdan açığa: Müzeden sokağa. Fuardan sahaf tezgâhına: Yüzyıllık Yalnızlık ya da paha biçilemez nüsha, 60 bin dolara. Son olarak, kaostan düzene: Van Gogh'un odası ve diğer her şey.

İnfografik: Yazarlar ve mahlasları. Üzerine, mahlassız bir yazarın kitap listesi: Henry Miller'ı etkileyen kitaplar.

Sıkıntıya dair: Can Sıkıntısının Eğlenceli Tarihi. Bir başka iddia: "Sadece sıkıcı insanlar sıkılır, diğerleri üretir!" Geri kalanlar da sokakta ya da internette mi gezinir? Can sıkıntısı hafife almaya gelmez kanımca; ölüm korkusuyla beraber en temel varoluş deneyimi olabilir... Mesela, can sıkıntısı olmasa, yetişkinler için boyama kitapları dünyada böylesine büyük bir etki yaratabilir mi? (Bu mevzuya dair yazacağım haftaya.) Ya da Pulp'ın Common People şarkısında bahsedilen kadının kimliği, kimi ilgilendirir?

Bu haftanın notları, yine bu haftanın ruh hallerine uygun düşecek biçimde biraz dağınık, biraz başı bozuk, gördüğünüz üzere... Kapanış görseli Nam June Paik'in 'Bakelite Robot' adlı işine ait - hafta sonunu kitaplar, müzik ve diğer güzel şeylerle örülü kozalarda geçiren herkese selamlarla...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder