28 Temmuz 2015 Salı

Bozuk

Blog yazarınız bu aralar herhangi bir şey yapmanın anlamsızlığı ile hiçbir şey yapmamanın imkansızlığı arasında yer alan ve giderek genişleyen düzlemde, dünya ile ilişkisi çokça bozuk bir halde, en çok bu ve benzeri hallerde sevgili okur... Pazartesi yazısını salı yazması, cehennem sıcağında üşüyüp olur olmaz huzursuzlanması ve blog'unu bir süredir ihmal etmiş olması bu yüzden. Listeye, kendinden üçüncü tekil şahısta bahsetmesini, kendinden üçüncü tekil şahısta bahsetmek der demez aklına Mustafa Sarıgül'ün gelmesini, Weltschmerz'den acile gidecek kıvamda olması vs.'yi de ekleyebiliriz. Özetle: sinirlerimiz haraptır, duyuralım.

Bu meymenetsiz ruh halinden mütevellit, haftaya başlangıç yazısı yerine notlar paylaşma tercihini kullanıyor, sinirleri bozuk olan tüm takipçilere bu vesileyle selam ediyorum. (Üçüncü tekil şahıstan birinci tekil şahısa uzanan yolda, şizoid kişilik bozukluğu dolaylarında...)

Günün rengi: Gri, ama U+2192.svg Gökkuşağı renklerine boyanan mahalle ve gökkuşağı renklerine boyalı merdivenlerin yıkımı. Üzerine, gündelik hayata dair objelerden gökkuşağı renklerinde düzenlemeler. Son olarak: bir kökte kırk çeşit ağaç, kırk çeşit renk, kırk çeşit meyve.

Günün haberi ya da haberlerinden biri: Toplu taşımada canlı bomba alarmı, ama U+2192.svg Toplu taşıma araçlarında hayatta kalma rehberi. Üzerine: New York metrosundan kitaplar/yorumlar; faydalı bir çalışma.

Günün olayı kesinlikle bu değil, ama U+2192.svg Birileri yine sayma, sayma, sayma peşinde: Romanın sayısal sınırları. Ufak bir hatırlatma: her şeyi saymak mümkün gerçi ama, kitapların kelimelerini saymaktansa okumak, daha verimli bir faaliyet olabilir - aksini düşünenlere hesap makineleriyle mutlu günler temennisi sunmaktan başka ne denir? O eski Hitit atasözünün dediği gibi: "Ekmeği yiyeceksiniz, suyu da içeceksiniz." 

Günü kurtaracak tek seyahat Pluto'daki halüsinojenik kalp biçimli ortam belki, ama U+2192.svg Hogwarts'tan Shire'a, kurmaca olmakla birlikte ziyaret edilebilecek elli yerin listesi burada. Üzerine, Anne Frank'tan Viktor Frankl'a, Coco Chanel'den Mahatma Gandhi'ye uzanan, dünyanın gelmiş geçmiş en etkin insanları; bir liste... Bir liste yapmak için bir anket yetiyor, bilmem anlatabildim mi? 

Dizi izleyecek haliniz var mı ya da ilginizi çeker mi bilmiyorum, ama U+2192.svg Orange is the New Black'te yer alan tüm edebiyat göndermeleri. Üzerine, New York Halk Kütüphanesi çalışanları tarafından derlenmiş, Mad Men'de okunan kitaplar listesi.  Bu çağda unutmak kolay, ama siz hatırlayın: Kitap>Dizi. Son olarak, kitaplara konu olan yol maceralarının ABD odaklı haritası.

Kapanış görseli Cağaloğlu Yokuşu'nda bir kelepirciden geliyor; kitaplar bahane, rüzgar gülü şahane.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder