5 Şubat 2016 Cuma

N-n-n

N-n-n...

Aynı nehirde iki defa yıkanılmaz yahut einmal ist keinmal - tekrara dair. Üzerine, elbette ki Kundera ve Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği. Madem kitabı andık, o zaman şunu da diyelim: Muss es sein?

Cem Dinlenmiş: Görsen Kesin Tanırsın. Üzerine, İstanbul'un En Güzel Kitapçıları. Güzellik demişken, maalesef yok edilmekte ama hafızaya iş makinesi sokan yok tabii: Narmanlı Han'ı ve Deniz'in dükkanını anımsamak - kültürel gelişimini o avludan geçerek tamamlamış bir kuşağa sevgilerle.

Bu hafta okuduğum en ilginç şeylerden biriydi: Elif Batuman ve The Head Scarf and Me.  Batuman'ın bir süre önce yayımlanan kitabı Ecinniler için buraya buyrun. Batuman'ın diğer New Yorker yazıları için buraya uğramayı ihmal etmeyin.

Çeviriyle ilgilenenlere: Cansu Canseven, K24'te  çeviri ekseninde şahane söyleşiler yapıyor. Püren Özgören söyleşisi için buraya.

Güzel insanların elinden çıkma şahane bir iş: Kötü Kedi Şerafettin. İzleyin. Bülent Üstün'ün zihin açan Instagram hesabı için sizi buraya alalım. 

Bir tekrarla bitireyim: okumadığı kitabı eleştirenlere kulak asmayın (tuhaftır ki yazar, şimdi de fazla yazmakla itham edilmekte) - Kırmızı Saçlı Kadın, sayfaları arasında sabahlamaya değecek güzellikte, bittiği yerde yeniden başlama arzusu uyandıran bir metin. Isınmak için, girişten bir bölüm burada. Bu ise şimdilik burada dursun...

Notlar burada sona eriyor - sizlere iyi tatiller.

(Görsel, Serdar-ı Ekrem civarında bir girişten.)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder