26 Şubat 2016 Cuma

N-n-n

Trainspotting'in görsel estetiğine bakış: Hayatı seç! Üzerine, haftanın notları arasındaki favorim, bu trenler başka ama onları da gözleyen var... Ardından, Stanley Kubrick'in kamerasından New York metrosunun trenleri. Trenlere doyamayanlara son bir hizmette bulunalım: Yine New York, yine trenler: Valeria Luiselli'nin kurguladığı yeraltı dünyasına da selamlarımızla elbette.

Umberto Eco kütüphanenin sonsuzluğu içinde: Düzen şart. Üzerine, Eco'nun yeni kitabı. (Sıfır Sayı değil bahsedilen.)

Aranan adam: Salman Rushdie. Sansasyonla değil de edebiyatla ilgilenenleri -mesela- buraya alalım. Bir de şöyle bir şey var: Okuduğu kitap yüzünden çarpıntı geçirince yazarı dava eden adam. Saçmalardan seçmelere devam ediyorsak buyrun: Peter Jackson Gollum davası için Türkiye'ye gelecek. Valla sizi bilmiyorum ama bana kurmaca değil bu gibi haberler nefes darlığı yapıyor, dava merci de yok üstelik... Şifa için adres kütüphane, çare kitap!

Instagram'da çeşitli vukuatlar: Mesela, David Bowie ve Black Star temalı mini dizi Unbound. Üzerine, Instagram'da yazılan ilk roman: Hey Harry Hey Mathilda. (Jedediah Berry'nin Twitter'ın anket özelliğiyle tamamladığı metin için sizi buraya alalım, kanımca dahiyane.) Instagram kullanan yazarlar: bir derleme. Üzerine, Huffington Post'un önerdiği edebi Instagram hesapları. Son olarak, hazır yeri gelmişken, konuşan bir logoya değil de blog yazarınıza tanımlı Siren hesabı, kitaplar ve diğer olağan güzelliklerle ilgilenenler için.

Metrolara değinerek başlayan notlar, Taksim istasyonunun yeraltı tayfasından olan aşağıdaki uykucu kediyle kapansın: İyi tatiller.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder