8 Nisan 2016 Cuma

N-n-n



Notlara başlangıç uyarlamalarla:

Elijah Wood, BBC'nin Douglas Adams uyarlamasında yer alacak: söz konusu seri Kutsal Dedektiflik Bürosu için buraya. Ardından, bana sorasanız şaşırtıcı bir uyarlama haberi: Nicholas Cage, Joyce Carol Oates uyarlıyor; Rape: A Love Story, Vengeance: A Love Story adıyla ve Cage'in yönetmenliğini yapıp başrolünü oynadığı bir filmle sinemalara geliyor. Son uyarlama haberi bizim kitaplarımızın birinden: Dave Eggers'ın Kral için Hologram'ı, Tom Tykwer'in yönettiği, başrolünde ise Tom Hanks'in yer aldığı uyarlamasıyla 22 Nisan'da sinemalarımızda olacak. Lost in Translation'ı sevenler, bunu da sever diye düşünüyorum, benzer bir damardan ilerliyor. Tykwer'in Prenses ve Şövalyesi, uzun zaman önce izlediysem de unutamadığım filmlerden biri, ben de merakla bekliyorum.

Bana böyle haberlerle gelsinler: "Hırsız kedi enselendi!" Üzerine, yazarlar ve kedileri: "İnsan kediyle melezlenebilseydi bu insanın hayrına olur, kediyse bu işten zararlı çıkardı."

Adamın biri, kitaplarından kuleler yapıp kamusal alanlara yığmaya ve insanların nasıl tepkiler verdiğini gözlemeye başlamış... Neden mi? İşte! Anı yaşamak için.

Kağıda basılamayacak kitapları 'deneyimlemek' için yeni uygulamalar - oldukça ilginç bir yazı. Bu bağlantıyı tasarımıyla öne çıkan matbu bir kitap vesilesiyle yapılmış söyleşi ile eşleyeyim - Murathan Mungan ve Birhan Keskin, Mungan'ın bugün çıkan kitabı Solak Defterler'den bahsediyor.

Kapanışta, bu hafta okuduğum yazılar arasında en sevdiklerimden biri: Elif Bereketli, Mitos Boyut Yayınları'nın başındaki T. Yılmaz Öğüt ile söyleşiyor - Mitos Boyut'un kitapları için buraya. Tiyatro bir yana, oyun okumak çok güzeldir, insanın zihnini parlatır - ben söylemiş olayım, ama belki siz, zaten okuyorsunuzdur.

İyi tatiller!

(Görselde, Fanakapan'a ait bir iş, Brick Lane civarından. Kişisel bir not düşeyim: Haftaya Londra Kitap Fuarı'nda olacağım, bağlantı ve vakit bulabilirsem oradan notlar paylaşacağım.) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder