6 Mayıs 2016 Cuma

N-n-n

Notlar!

Korku damarından giriş yapalım: Canlanan şairler büyük ilgi gördü! Bu 'korkunçlu' haberin üzerine, saçmalardan seçmelerle devam ve kapanış, zira sözün bittiği yere geliyoruz: Oscar Wilde TBMM'de. (Necip Fazıl burada da anılıyor.) 'Milli' meselesi hakkında daha kapsamlı birşeyler yazmak niyetindeyim; şimdilik, bütün bunlara ister istemez güldüğümü ama hiç mi hiç eğlenmediğimi belirteyim.

Sıradaki notumuz yazı ile uğraşanlara gelsin: yazarın tıkanmasına dair. Yalnız değilsiniz. Üzerine, IAN Edebiyat'ta yayımlanan ilgili yazıdan bir parça - müsterih olun, tıkana tıkana açılacağız. Son olarak Tim Youd ve tek sayfaya daktilo ettiği 'romanlar.' Sonsöz, daimi bir temenni: Yazanlara kolay gelsin!

Tim Youd tek bir sayfaya koskoca romanları sığdıradursun, telif düzenlemelerinden çekinmeyen bir Harry Potter hayranı, evinin bir duvarını romandan bir sayfa ile kaplamış: projektörle yansıttığı harfleri bir bir, elle çizip boyayarak üstelik. Üzerine, serinin yaratıcısı J.K. Rowling'den yeni bir beyanat: "Onu öldürdüğüm için özür dilerim." Rowling, yarattığı kahramanlara biçtiği kaderler yüzünden sık sık özür dileyen bir yazar, öyle ki ben artık sıkıldım. Çağrışımın en gevşek biçimiyle yol alalım ve paragrafı alakasız bir bağlantıyla kapatalım: Bazı yazarlar ve ilham kaynağına çevirdikleri sıkıcı işler.

Yazar fetişinden devam: AirBnB ve bu sayede yazarın odasında uyuyanlar. Eli artıralım: Edebiyat eserlerindeki evlere bırakılacak AirBnB yorumları. Finalde Yayoi Kusama, Tate ve AirBnB işbirliğiyle çılgın seyahatler. 

Yeni yayınevi, yeni kitap: Kara Plak Yayınları ve Beatles. Üzerine, müzikseverlerin zevkle okuyacağı biyografiler. Ardından, müzik ve edebiyata dair bir inceleme gelsin ve kapanışı, müzikle iç içe kitaplardan sevdiğim birkaçını anarak yapayım: Kara Plak, 31 Şarkı, Stone Arabia, İt Kopuk Takımı.

Kulaklık paylaşan tüm dostlara selam olsun diyerek huzurlarınızdan çekilirim.

Rahat ettiğimiz alanları genişletmemizi diliyorum.

İyi tatiller. (Görsel, Londra.)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder